måndag 9 september 2013

Felix stickade pippi-tröja

Efter att jag stickade den där mössan förra hösten tyckte Ia (Vargs mormor, min sticklärare) att jag skulle ge mig på att sticka en pippi-tröja till Felix, för det var ju så himla lätt. Det började bra, sen kom första färgbytet, sen kom andra färgbytet och då hade jag så många garntåtar att hålla reda på att jag liksom inte orkade bara. Jag tog upp arbetet och kollade på det lite då och då, men kom aldrig vidare. En dag när Ia var här och fikade frågade hon lite försiktigt om hon inte skulle ta och sticka klart den där tröjan så jag kunde få det ur världen. Det fick hon såklart gärna, och några dagar senare kom hon förbi med en härligt mjuk och fin pippi-tröja. Dock med otraditionella färger, men det är sådana vi är! Den är stickad i Soft Cotton från Jäbo Garn, köpt från garnaffären.se.

Jag tycker verkligen det är jättemycket enklare att virka än att sticka, så jag får väl sticka mig en halsduk eller något annat rätt upp och ner så jag kommer in i det! Nu när tröjan inte ligger i min projektkorg och blänger på mig kan jag ju med gott samvete påbörja något nytt,

4 kommentarer:

 1. Vad stor han har blivit!
  Jag tycker tröjan blev jättefin, men varken flerfärgsstickning eller en tröja är ju i närheten av lätt. Prova en mössa eller halskrage, eller en halsduk som du skriver (men jag tycker att en halsduk låter lite väl tråkigt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog lätt för någon som kan sticka en tröja i sömnen, men som i princip första-projekt, nej det gick inte.
   En halskrage är ingen dum idé!

   Radera
 2. hej. var hittar man mönster till den tröjan?
  h.gunlis i finland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är mönstret! =)
   http://www.garnaffaren.se/stickmonster/stickmonster-barn/pippitroja-i-soft-cotton-bomullsgarn-fran-jarbo-ga/

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...