torsdag 22 augusti 2013

Inskolningsuppdatering

Idag kom Varg tillbaka direkt efter att ha lämnat Felix. De tyckte han var redo för en "hel" dag själv, med både middag och vila. Innerst inne tänkte jag att det aldrig skulle gå, utan de skulle ringa strax efter 12 och säga att vi fick hämta vår lille påg så han fick sova hemma.
Jag hann baka inte mindre än fyra sorters kakor under förmiddagen. Lite ringrostig är jag märkte jag, för varannan plåt blev bränd. Det är mitt bidrag till årets kräftskiva. Förra året (som nog var sist jag bakade också!) var det lite stressigare om man säger så.
När klockan var kvart över ett gick Varg tillbaka till förskolan, och där sov barnet så gott så! Allt hade gått jättefint och vi fick "beröm" för att Felix har så bra grundtrygghet. Det kändes jätteskönt att höra. Att han somnade bara sådär, på en madrass bland andra barn, är fortfarande svårt att fatta. Hans "fröken" hade legat bredvid och klappat lite på hans kind, men det krävs ju mycket mer än så för att han ska somna här hemma.
Som resten av veckan har han varit gnälligare än vanligt ikväll också. Jag vill egentligen inte säga gnällig, för det låter så tråkigt och omotiverat på nåt sätt. Jag vet ju varför han är på lite dåligt humör och vi får ju försöka se till att den här övergångsperioden blir så behaglig den kan bli på nåt vis.
Så vi pendlar mellan att ha jätteroligt och mysigt till att bara stå och stirra på en vrålsur unge som kastar sig raklång på golvet och skriker vid minsta motstånd.
Nu sover han i alla fall, efter många om och men. Han kör ju med mig, som bara den. När jag säger att det minsann är dags att sova, då tecknar han att han är hungrig, och ska äta allt från gröt till kex(/kaka) eller banan. Vad som helst för att dra ut på det, verkar det som. Lite ung för sådana fasoner, tycker jag!
Imorgon är sista riktiga inskolningsdagen. Nästa vecka ska han vara där på inskolningstiderna, men jag lämnar och hämtar. Veckan efter det börjar jag jobba, och då drar allvaret igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...