onsdag 7 augusti 2013

Hemmasnickrade håraccessoarer


Förra veckan tittade jag in hos en kompis som jobbar i en scrapbook-butik i stan. De hade rea på bland annat pappersblommor, och eftersom jag letat efter söta små blommor (fast egentligen i andra färger) så köpte jag med mig lite hem. Jag har haft en hårkam liggande i evigheter i väntan på att få bli lite fin, så jag satte igång nästan direkt. Fram med pyssellådan, limpistol och ståltrådsknipsare.
De stora rosorna snurrade jag helt enkelt runt själva kammen. Ståltråden på löven och de små rosorna knipsade jag av, sen limmade jag dit dom på måfå där jag tyckte det såg fint ut. Tilläggas bör ju att Felix mer än gärna ville hjälpa till så det var inte läge för finmeck.
När jag ändå hade pyssellådan framme hittade jag en ask med "bra att ha"-prylar; gamla smycken som var trasiga eller för fina för att göra sig av med. Jag använder ju i princip aldrig smycken, bara i håret! I asken låg bland annat ett väldigt gammalt trasigt hårspänne med stenar och två örhängen med plastrosor. Jag täckte ett gammalt hårspänne med papperslöven, limmade dit det trasiga hårspännet och sedan rosörhängena som jag knipsat av "pinnen" på.
Tadaa!

2 kommentarer:

  1. ååå vad fint och vilken bra inspiration! fungerar på att göra något liknande till brudtärnor inför bröllopet. vi får se hur det blir men det där var superkul att se!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. =) Det är ju jätteenkelt att göra, det svåra är att hitta fint "piff"! Plastkammar och enkla hårspännen finns ju lite överallt. =)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...