måndag 19 augusti 2013

Färgat håret med NightBloomings herbal hair color

De senaste gångerna jag har färgat håret med henna har jag använt ett färdigblandat henna/ört-pulver som jag köpt av NightBloomingEtsy. Hon gör lite olika varianter, men jag använder Kitsune Fox Fire Red. Jag har köpt 100grams påsar, men man kan be om specialstorlekar om man har längre/kortare hår. En sån påse räcker till två färgningar för mig, men nu täcker jag inte hela längderna så jag "sparar" lite där. Det som blir över häller jag i en påse och lägger i frysen tills det är dags att färga igen. (I mitt fall var fjärde vecka)

Numera gör jag smeten mycket tunnare och "rinnigare" än förr, och antagligen tunnare än vad många rekommenderar. Istället för att pensla på smeten, eller lägga på den med fingrarna, häller jag den i en stor flaska med pip och applicerar den som man gör "vanlig" hårfärg. Mängden är dock viktig, med henna gäller det att man smetar på rejält! När hårbotten och utväxten är täckt, häller jag (ganska mycket!) balsam i flaskan och skakar om för att spä ut hennasmeten. Det gör jag för att henna lägger sig i många tunna lager på hårstråna, och kör man "full styrka" på hela håret varje gång kommer håret att bli lite mörkare röd varje gång. Den utblandade smeten har jag sen i längderna, virar ihop håret uppe på huvudet och sätter på en tjusig duschmössa. För virade jag huvudet i plastfolie, men duschmössa är mycket bättre. Den sluter helt tätt om huvudet, så ingen mer henna som rinner nerför nacken och ansiktet.

Jag har varit lite besviken på "stunsen" i färgen tidigare, men då har jag gjort enligt order och tvättat håret före, för att ha smeten i fuktigt hår. Denna gången hade jag det i helt torrt hår istället, och det kändes bättre.
Överlag är jag nöjd med NightBloomings hennamix. Håret känns starkt och friskt, men det blir inte riktigt sådär orangerött som jag vill ha det, så nästa gång testar jag nog något annat. Jag har köpt en del andra saker från NightBlooming också, hårsalvor och hårpinnar bland annat. Kanske skulle skiva en rad eller två om dom?
Hur som haver, här har det gått tre dagar sen färgning så färgen har oxiderat färdigt och kommer mer eller mindre se ut såhär tills nästa månad!
På bilden längst ner till höger har jag elflocks från Woodland Wild, också Etsy. Har jag nämnt nån gång hur mycket jag älskar Etsy?

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...