torsdag 2 maj 2013

Och så var det vår

Nu händer här saker. Lillfisen har börjat gå! Från en stund till en annan, mer eller mindre. Han tog några få stapplande steg då och då, men helt plötsligt så bara fortsatte han. Kul! Och vilken härlig tid att lära sig gå på, nu när våren äntligen kommit. Bobux-skorna verkar funka jättebra för honom, och de är himla lätta att ta av och på, vilket vi gör flera, flera gånger om dagen numera.

Det är roligt att studera honom, se vad han hittar på. Igår tittade vi på film, men då gled han ner från sängen och kom tillbaka glad i hågen med en Duplo-elefant och en pekbok. Bra när de reder sig själva! Han är en riktigt klätterapa dock och ska upp överallt. När han tycker han har ätit klart till exempel sliter han av sig haklappen och ställer sig upp i sin stol. Inte lika roligt.

Vi har också fått förskoleplats, i mitten av Augusti. Det känns ganska vemodigt, måste jag säga Inte blev det bättre heller av att det var på vårt sista-val. Jag håller dock tummarna att det blir en plats ledig på första valet, annars är det ju bara att göra det bästa av det.

Jag har börjat ge honom lite mjölkprodukter. Eftersom vi inte har några "medicinska" skäl att utesluta det kommer han ju ändå få det på förskolan, så då är det väl lika bra att vänja honom så smått innan. Visst förstår jag att skolor inte kan tillgodose alla olika varianter på mathållning, men samtidigt gör det mig riktigt irriterad att det finns ett "riktigt" sätt att äta för det har minsann det allsmäktiga Livsmedelsverket bestämt! Går man utanför det, även med något så vanligt som komjölksfritt, så behövs intyg att man avstår det för medicinska skäl och inte etiska/moraliska eller helt enkelt för att man inte vill äta det. Samtidigt så ser jag ändå hellre att han får riktigt smör och inte margarin! Det är inte lätt det där med mat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...