måndag 4 februari 2013

Fullt upp!

Även om det är tyst på bloggen så har vi fullt upp. Kanske därför det är tyst, rentav? Felix är överallt och ingenstans, och lämnar ett spår av förödelse efter sig. Leksaker i lådan? Ut med dom! Tvätt på tvättstället? Ner med dom! Flaskor i badrumshurtsen? Väck med dom!
Lådorna i Expedithyllan har han gjort en sport av att putta på så de åker ner på andra sidan. Jättekul. Sen blir där ett hål man kan klättra in i!
Allting ska öppnas och undersökas. Rivas ner och slängas på golvet. Samtidigt som jag uppskattar hans kreativitet blir det ganska tröttsamt. Jag vill inte bli arg eller tjata ut "nej" utan försöker vara konstruktiv á la "Ja, det var väl roligt att dra ut alla böckerna? Men vet du vad, det är pappas böcker som vi är rädda om, här har du en egen bok, fin va?" men det skiter han fullständigt i. Man kan ju inte riva ut sidorna i en pekbok!

Sin matstol klättrar han också ur. När han har vridit på sig ett tag och tycker att vi inte fattar att han är klar, då drar han helt enkelt upp benen och kliver ur stolen upp på bordet. Mycket underhållande.
Så det är nu det börjar bli svårt, känns det som. Han är ju bara liten än och jag förväntar mig inte att han ska s.k "uppföra" sig, men samtidigt kan vi ju inte låta honom härja hur som helst utan måste ju markera vad som är ok och inte. Spännande tider!

2 kommentarer:

 1. Jag tycker också att det är jättesvårt det där med när man ska börja säga nej och när man bara ska försöka avleda. Vi försöker säga nej om en del saker till Eyvind (dra ut elkontakterna och klättra över kanten på soffan, framför allt), men han tycker att det blir extra roligt då, och har börjat gå fram till eluttagen och soffan och kolla så någon ser honom innan han börjar busa.
  Så vi försöker mest avleda än så länge, och blockera det han inte får hålla på med så gott det går.
  Sedan tappar han intresset för saker med tiden, och upptäcker (eller når upp till) nya saker istället som han inte får leka med (som spisvredena).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir ju en lek när man säger nej på nåt vis, och egentligen bör man nog spara det till de riktigt farliga sakerna, men det blir ju lätt att man bara tjatar...
   Spisvreden är en favorit här också!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...