tisdag 9 oktober 2012

Höstuppdatering

Nu är det höst igen. Tillvaron här har varit ungefär likadan, grå och stormig med korta uppehåll, men nu är det på bättringsvägen.

Felix växer så det knakar. Snart 10 månader är han, mitt hjärta. Det är full fart här hemma. Han kryper runt, ställer sig upp mot saker och tar sig ner igen och vidare till nästa ställe. Det är roligt att se hur han utforskar och är nyfiken på allt. Han vill gärna att man går runt med honom, han styr och man håller honom i händerna. Då tar han gärna en runda i lägenheten. Tittar på tvättmaskinen, går in i sovrummet, bankar lite på ugnen. Leksaker är inte så kul dock, det ska vara "riktiga" saker.  Han är aldrig stilla. Att byta blöja eller få på kläder är ett helt träningspass för min del. Det snurras och ormas och gnälls. Överlag har han svårt att koppla av och varva ner, så sömnen är fortfarande lite sådär.

Vi skaffade en Manduca i somras, en ergonomisk bärsele, och den är nog den absolut bästa investeringen vi gjort än så länge när det gäller barnsaker. Superenkel att använda, bekväm att bära i och vi kommer kunna använda den i ett par år. Felix sover ofta sina middagslurer i den, och på kvällen när han är trött men uppvarvad är det oftast bara det som lugnar ner honom.

Själv har jag börjat jobba lite lördagar för att spara på föräldradagarna. Det känns lite märkligt, allt är så nytt fastän jag jobbat där i över fem år! Men det kommer tillbaka, sakta men säkert.
Stickningen går framåt, jag håller på med en mössa till Felix i urmysig alpackaull. Hoppas bara den hinner blir klar innan det blir riktigt kallt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...