torsdag 8 mars 2012

lite snabbt om kemikalier i nappflaskor

Naturskyddsföreningen har idag ett pressmeddelande där de skriver att man fortfarande hittar farliga kemikalier i nappflaskor till barn, även om i alla fall Bisfenol A blev förbjudet 2011.
Nu ammar ju vi, men tanken slog min innan lilltrollet kom, hur skyddar man honom mot alla kemikalier han kommer ha runt sig, i eventuella nappflaskor, nappar, matkärl, leksaker, kläder...
När det gäller kläder försöker jag köpa begagnat, dels för priset men också för att det mesta bör ha blivit urtvättat.
Han är för liten för leksaker, men vi vill nog försöka undvika plast till han är stor nog att inte äta på dom. Är det ens rimligt? Jag läste att det ät bättre att köpa gamla plastleksaker ur den synpunkten, för då ska det mesta blivit utsöndrat redan.

1 kommentar:

  1. Vi hade samma funderingar. Efter ett tag insåg vi dock att det mesta han tuggade på ju var fjärrkontroller, handkontroller och andra plastsaker. :/ Men det var helt omöjligt att hålla de sakerna borta från honom efter ett tag. Vi växlade dock med begagnade plastleksaker och bitgiraffen Sophie som är av naturgummi och målad med livsmedelsfärg. http://www.ekokul.se/babyleksaker/sophie-giraff Han ÄLSKADE Sophie och slet ut den så vi fick köpa ny. :) Andra saker han gillat är vanliga bestick (av metall alltså).

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...